tiistai 10. tammikuuta 2017

Lähtöpisteessä

Kontio Nalle-mökkimme tuhouduttua tulipalossa elokuussa 2016, vietimme sekavan syksyn pohdiskellen miten mökkiprojektin kanssa edetään: onko voimia aloittaa alusta, tehdä tuo kaikki uudelleen, etsiä uusi luotettava mökkitoimittaja - vai olisiko helpompi vain antaa olla... Olemme sellainen voimakaksikko, että päätimme pitää päämme: Emme aio luopua unelmasta jonkun hullun tuhopolttajan vuoksi! Joten tässä sitä nyt ollaan - melkein lähtöpisteessä.

"Nokinalle" on nyt purettu ja itkut itketty. Vakuutusyhtiökin muisti meitä sopivasti ennen joulua tankkaamalla rakennustilillemme katetta. Uusi mökkitoimittaja on saatu valittua ja unelmille annettu taas lupa lentää. Nyt kun olemme kertaalleen harjoitelleet rakentamista, olemme toisella kerralla fiksumpia, osaamme kysyä ja kyseenalaistaa, vaatia ja tyrmätä, ehdottaa suunnittelijoille meidän näköisiä ratkaisuja. Materiaalivalintojakin olemme mietiskelleet uudemman kerran. Takkamallia joudumme joka tapauksessa vaihtamaan aiemman mallin poistuttua Tulikiven valikoimista. Seinälaattoihin ja lattiamateriaaleihin olimme enemmän kuin tyytyväisiä, joten uudet ovat jo hankittuna ja odottavat hamaa asennushetkeä kotona varastossa. Varmuuden vuoksi, ettei vain kävisi niinkuin takalle... :)

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Suunnittelutyötä on tässä projektissa tehty kaksi kierrosta, joten minun laskupäälläni soisi jo olevan kokonaan valmista. Kyllä valmistuminen taitaa silti muutaman tikun ristiin vaatia. Sitä odotellessa miekkailemme vielä rakennuslupa- ja suunnitelmaviidakossa, ennen kuin toteutus voi alkaa.
Ensimmäiset suunnitelmakuvat Meidän Mökistä (Honka Lintukoto).

1 kommentti:

  1. Hei! törmäsin itsekin lintukotoon Hongan sivuilla ja ihastuin täysin. Onko teidän suunnitelmat edenneet? olisi upeaa nähdä kuvia ja kuulla projektista ja sen kulusta.

    VastaaPoista