tiistai 29. marraskuuta 2016

Mikä minusta tulee isona?

Isoja päätöksiä tehdessäni saatan pyöritellä asioita ja vaihtoehtoja päässäni pitkäänkin. Mieheni kommentoikin usein, että lasken kaikkia vaihtoehtoja 26 askelta eteenpäin, jotta kaikki yksityiskohdat tulisivat päätöksenteossa varmasti huomioitua. Monet elämäni parhaat asiat tulevat kuitenkin kuin salama kirkkaalta taivaalta. Silloin päätökset tehdään hetkessä, niin kuin sydän sanoo. Tunteella tuli tehtyä myös viimeisin suuri päätös: Minusta tulee opiskelija!

Vannomatta paras


Syksyllä luin paikallislehdestämme jutun tammikuussa alkavista luontomatkailun ohjelmapalvelutuottajan opinnoista. Koulukin on sattumalta vain kivenheiton päästä kotoa! Jokin lehtijutussa kosketti minua, herätti innon sisälläni: Tilaisuuteni on nyt tai ei koskaan, sillä en ole enää ihan nuori. Siitä se ajatus sitten lähti, ja päätin hakea mukaan koulutukseen. Aikuisten oikeasti en uskonut pääseväni 15 valittavan opiskelijan joukkoon. Toisin kävi, joten tammikuussa tärähtää!

Valmistuin aiemmista opinnoistani lähes 20 vuotta sitten. Saatuani paperit kouraan vannoin, että en koskaan enää opiskelisi! Armottomalla luonteellani otin opiskelun nuorempana turhan raskaasti... Tällä kerralla olen luvannut itselleni, että en ota liikaa paineita. Annan myös itselleni luvan epäonnistua: Jos opiskelu päivätyön ohella käy liian rankaksi, voin hätätapauksessa keskeyttää opinnot.

Luovuutta luonnon ehdoilla


Ja mitä se luontomatkailun ohjelmapalvelu sitten on? Yksinkertaisesti luontoon liittyvien elämysten ja kokemusten suunnittelua ja toteuttamista. Loppu on mielikuvituksen varassa. Tällä saralla haluaisin saada ihmiset huomaamaan, että unohtumattomia elämyksiä saadakseen ei aina tarvitse kokea vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Luontoelämys on mielestäni parhaimmillaan, kun ollaan mahdollisimman lähellä luontoa ja nautitaan siitä, mitä se meille milloinkin haluaa tarjota. Elämykset voidaan toteuttaa luontoa säästäen, säilyttäen samalla myös luonnon rauha ja hiljaisuus. Itselleni upeimpia elämyksiä ovat ne, joihin liittyvät myös eläimet, olkoon ne sitten luonnon eläimiä tai rakkaita lemmikkejä. Olen guru yhdistämään eläimet aivan kaikkeen mitä teen, joten jäädään jännäämään millaisiin luontoelämyksiin mielikuvitus meidät vielä johtaa. ;)

Nykyistä siistiä sisätyötä numeroiden pyörittelyn parissa en varmasti tule kokonaan hylkäämään. Toiveena olisi saada uusi ammatti nykyisen rinnalle sekä työ jota voisi tehdä sydämellään. Se tulenko suorittamaan uusia ammattitehtäviäni osa-aikaisesti, yrittäjänä tai vain harrastuksena, on vielä arvoitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti